NOTÍCIES

VISUALITZACIÓ NOTÍCIA

Sortida Lúdica-Cultural al PRIORAT
07-04-2019

Mines de Bellmunt del Priorat i tast de Vins

Diumenge 7 d'Abril, va tenir lloc una sortida lúdica cultural amb una visita a les Mines de Plom de Bellmunt del Priorat, seguit d'un tast de Vins a la Casa Gran del Siurana pertanyent al Consorci Peralada, finalitzant la jornada amb un dinar a la Fonda Calç Quel.

Mines de Plom de Bellmunt del Priorat

Es va iniciar amb la visita, amb un audiovisual a les instal·lacions del museu, on es va poder contemplar les experiències i vivències que compten antics miners i altres persones relacionades amb les mines, aproximant-nos al costat més humà d'un ofici tan dur com el del miner.

Posteriorment es va realitzar una visita guiada a la primera planta de la Mina Eugenia. A una profunditat de 35 metres i amb un recorregut d'uns 700 metres, es va poder recórrer una de les galeries més antigues de l'explotació d'aquesta mina, desenvolupada durant l'últim terç del segle XIX. Es va poder observar al llarg de tot el trajecte les característiques geomorfològiques del jaciment i el mètode de cerca i extracció del mineral, gràcies a una sèrie d'escenografies que representen les diferents tasques que duien a terme els miners. Les Mines de Bellmunt alberguen un total de 20 plantes o nivells subterranis que arriben fins als 620 metres de profunditat, i amb un entramat d'uns 15km de galeries.

De nou a l'exterior i prop de la boca de la mina es va poder observar tot el conjunt industrial miner-metal·lúrgic construït entre finals del segle XIX i principis del segle XX, com a complement de l'activitat d'extracció minera on es duia a terme el processament en in situ el mineral objecte de l'explotació: la galena. També es va poder contemplar la que era en el seu moment la colònia minera, construïda entre els anys 1920 i 1960.

Casa Gran del Siurana - Visita al Cellers

Pertanyent al Consorci de Peralada, disposa a Bellmunt del Priorat de dues finques amb un total de 50 hectàrees de les quals en la actualitat només 17 hectàrees estan destinades a les vinyes, sent la seva D.O.Q. Priorat.

Es va realitzar una visita guiada als seus moderns i actualitzats cellers situats a l'edifici de l'antiga Cooperativa Agrícola de Bellmunt, degustant alguns dels seus reconeguts vins com el GR-174 elaborat amb les varietats de raïm Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Samsó, Syrah, Merlot i Cabernet Franc, o el CRUOR elaborat amb les varietats Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Syrah i Samsó.

Com a colofó de l'esdeveniment, es va fer un dinar de grup a la Fonda Cal Quel on - a part de compartir amistat – es va poder compartir i degustar plats casolans típics de la comarca, així com més vins del priorat.