NOTÍCIES

VISUALITZACIÓ NOTÍCIA

Regata "Batalla de l'Ebre"
10-08-2019

El passat dissabte 10 d‘agost una vintena de socis del CLUB REM CAMBRILS va participar a la regata curiosament anomenada com "La Batalla de l’Ebre" i que va tenir lloc a Mora d’Ebre. Es tracta de la primera regata de caràcter lúdic-social organitzada pel Club Nàutic d’aquesta localitat i amb la col·laboració de l’Ajuntament.

 

  • Crono equip CAMBRILS 1

En aquesta ocasió varen assistir un total de sis clubs, l’amfitrió, el Club Nàutic Mora d’Ebre, A.E. Lo Fangar-Vogadors de l'Ampolla, el Club Nàutic Bétulo, A.E. Vogadors de Calafell, Real Club Nàutic de Tarragona i el CLUB REM CAMBRILS i amb un total de 120 vogadores i vogadors inscrits. Tal i com varen manifestar els organitzadors:

 

“...l’objectiu de la trobada ha sigut promocionar l’esport del rem i donar a conèixer les tradicions fluvials de Móra d’Ebre, especialment les muletes.”

 

  • Crono equip CAMBRILS 2

La regata va transcórrer al llarg del riu Ebre al seu pas just davant de les instal·lacions esportives que té el Club Nàutic de Mora d’Ebre. Constava de 2 proves. La primera, una prova cronometrada amb sortida llançada, amb una distància de 1.100 metres (2 llargs de 550 m i 1 ciavoga), prova classificatòria sobre la base dels quatre millors temps. La segona prova va  constar de dues regates finals, amb la participació de dos equips en cadascuna d’elles i amb un recorregut inicialment previst de 1.000 m, amb sortida central i amb un total de 4 ciavogues. Finalment donada l'hora en què es va celebrar aquesta prova i a l'elevada calor regnant (voltant dels 36⁰C), l'organització va decidir modificar la distància reduint-la a la meitat, amb un recorregut final de 500 m i 2 ciavogues.

Cal a dir que donat el nombre total de socis del CLUB REM CAMBRILS inscrits, varen poder participar amb dos equips, CAMBRILS 1 i CAMBRILS 2.

 

  • Final B, equip CAMBRILS 1

Els resultats de la crono va otorgar a l’equip CAMBRILS 1 la quarta posició amb un registre de 07:26,36 min, fet que els va permetre classificar-se per a la Final B juntament amb l'equip del Club Nàutic Bétulo. L’equip CAMBRILS 2 va obtenir una vuitena posició amb un crono de 08:20,90 min.

Un cop celebrades cadascuna de les finals, les classificacions van ser les següents:

1r Reial Club Nàutic de Tarragona

2n Club Nàutic Móra d’Ebre (Equip 3 - Infantils)

3r Club Nàutic Bétulo

4t CLUB REM CAMBRILS (Equip 1 - Veterans)

5è Club Nàutic Móra d’Ebre (Equip 2 - Femení)

6è Club Nàutic Móra d’Ebre (Equip 1 - Veterans)

7è Vogadors de Calafell

CLUB REM CAMBRILS (Equip 2 - Veterans)

9è Vogadors de l’Ampolla

 

  • Entrega de premis 4a posició equip CAMBRILS 1

L’Apunt

Com a anècdota, durant el transcurs de la Final B entre el Club Nàutic Bétulo i el CLUB REM CAMBRILS, a causa del baix cabal del riu Ebre, es va donar la circumstància que l'equip CAMBRILS 1 en executar la segona i última ciavoga va passar just per sobre d'un banc de pedres el que va desencadenar que la barca encallés pel timó just en traçar el gir amb la conseqüent pèrdua de temps, el que va provocar que el jove timoner reaccionés amb rapidesa retirant immediatament el timó per així poder alliberar la barca, fet que va motivar els aplaudiments de la resta d'equips i públic assistent en veure que el timoner dirigia la barca sense timó i amb la curiosa imatge d'entrar per la línia de d’arribada amb el timó aixecat.

La jornada va finalitzar amb el lliurament de premis acompanyats de productes típics de la zona, a càrrec de la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Maria Rodríguez. Tot seguit, va tenir lloc un dinar de germanor per a tots els participants i familiars a les instal·lacions del club. Entre tots els assistents es va celebrar un sorteig de lots de productes típics de la Ribera d’Ebre, donats per establiments i empreses de Móra i de la resta de la comarca.

Un cop finalitzat el dinar es va celebrar una exhibició de regates de “muletes” així com també es va convidar i és va oferir a tot aquell que volgués l'oportunitat de poder-hi vogar. Cal recordar que es tracta d’un tipus d’embarcació tradicional de la ribera de l’Ebre que es coneix com a “muleta” o “pontona” (a Flix). Embarcació amb unes mesures d’entre 6 i 8 metres d’eslora per 1 metre i mig de mànega i 60 centímetres de puntal. És impulsada per quatre remers, actualment distribuïts en quatre bancs fixos un darrere l’altre, i dirigida per un timó que du el timoner i que va dret.