NOTÍCIES

VISUALITZACIÓ NOTÍCIA

El CLUB REM CAMBRILS torna a la competició
25-04-2021

Després de més d'un any sense poder competir a causa de la situació sanitària i de les restriccions de mobilitat com a conseqüència de la COVID-19, ahir diumenge el CLUB REM CAMBRILS va tornar a la competició en la I Regata de Llaüt Mediterrani 2021, desenvolupada en aquesta ocasió en el Canal Olímpic de Catalunya (Castelldefels), participant en les categories de Veterà Masculí, Veterà Femení i Absolut Femení.

Tot i que aquesta regata no és classificatòria per a cap campionat, va servir per posar a prova cadascuna de les tripulacions participants, rendiment de les diferents configuracions de vogadors, gestió dels nous timoners i com a preparació amb l'objectiu posat en la participació tant en el Campionat de Catalunya com en el Campionat d'Espanya de Llaüt Mediterrani.

A més, es dóna la circumstància que el CLUB REM CAMBRILS competia per primer cop amb el nou Llaüt Mediterrani.

Canal Olímpic de Catalunya

Construït amb motiu dels JJ.OO de Barcelona 92, el canal disposa d'una làmina d'aigua de 1.250 m de longitud per 130 m d'ample i amb una profunditat de 4 m. Aquest tipus d'emplaçament és ideal per la celebració de regates amb Llaüt Mediterrani per tractar-se d'aigües calmades.
Cal fer esment que tant per part de La Federació Catalana de Rem, com dels equips tècnics responsables del Canal Olímpic de Catalunya - tenint en compte la situació sanitària actual - varen exigir i controlar totes i cadascuna de les mesures higièniques i de seguretat amb la finalitat de garantir el desenvolupament de l'esdeveniment amb les màximes garanties sanitàries per a cadascun dels esportistes participants.

Participants i modalitats de regata

Amb una inscripció d’11 Clubs d’arreu de Catalunya i amb la participació d’un total de 28 equips, la regata va constar de dues proves. Un primer grup de regates eliminatòries per passar posteriorment, a un segon grup de regates finals segons l’ordre de classificació per temps obtinguts.

El recorregut de cadascuna d'elles va ser de 700 metres amb 1 ciavoga per les categories de veterans i de 1.400 metres i 3 ciavogues per la resta de categories.

Resultats obtinguts en les diferents proves – Eliminatòries.

En la prova eliminatòria, la categoria de Veterà Masculí tot i entrar en 2a posició, l'aplicació del handicap els hi va atorgar finalment el 3r millor temps d’un total de 8 equips participants, amb un registre final de 03:11,04 min, el que va permetre classificar-se per disputar la Final A.

En el cas de Veterà Femení, en la prova eliminatòria varen aconseguir entrar en 1a posició. L’aplicació del handicap no va afectar el seu resultat final, quedant igualment amb el millor temps d'un total de 7 equips participants, amb un còmput final de 03:19,38 min., classificant-se també per disputar la Final A.

En la categoria d’Absolut Femení, en inscriure's tan sols 2 equips participants no va haver-hi proves eliminatòries per aquesta categoria, passant directament a la fase de Finals.