📰 NOTÍCIES

VISUALITZACIÓ NOTÍCIA

II Regata Beach Sprint 2024
06-04-2024
El CLUB REM CAMBRILS fa història organitzant per primer cop una regata de Beach Sprint a Cambrils.
 
El dissabte 6 d’abril Cambrils va ser la seu de la II Regata Beach Sprint 2024 organitzada pel Club Rem Cambrils i la Federació Catalana de Rem, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i el Club Nàutic Cambrils.
 
Aquesta edició va comptar amb la participació de 4 clubs, Club Nàutic Bétulo, Club Esportiu Olímpic Barcelona, Reial Club Marítim de Barcelona i el Club Rem Cambrils.
 
El Beach Sprint té la particularitat que acull equips individuals i de dobles. És una modalitat ràpida, perquè les embarcacions de les quatre categories participants, cadets, juvenils, absoluts i veterans, completen un recorregut de 500 metres. La regata s'organitza sota un sistema d'eliminatòries, semifinals i finals. Les regates comencen amb un senyal - tret o una sirena de sortida - i els competidors remen des de la platja cap a una boia, o punt de retorn, per tornar després cap a la platja. Un cop a la platja, han de sortir ràpidament de les seves embarcacions i córrer cap a la línia de meta. És un estil de rem i una modalitat d’embarcacions – el Rem de Mar - molt vistós que desperta un gran interès entre els assistents.
 
Cal recordar que el Rem de Mar en la disciplina de Beach Sprint serà olímpica als Jocs Olímpics de Los Angeles 2028.
 
Segons fons de la Federació Catalana de Rem:
 
“... aquesta segona edició de la Regata Rem Beach Sprint es consolida com una de les cites imprescindibles del calendari esportiu català ”
 
El Club Rem Cambrils va participar-hi amb cinc vogadors i vogadores, repartits en tres categories, Juvenil Femení (1XJF), Master Masculí (1XMM) i Veterà Masculí Mixta (2XVMixt).
 
A la cloenda, va tenir lloc l’entrega de medalles a càrrec del Sr. Alfredo Clúa (Alcalde de Cambrils), la Sra. Camí Mendoza (Regidora de Turisme, Platges i Esports), el Sr. Aleix Rom (Representant Territorial de l’Esport a Tarragona) i el Sr. Francisco Paz (President de la Federació Catalana de Rem).
 
Resultats de la prova.
 
Els resultats van ser molt satisfactoris, ja que el Club Rem Cambrils va aconseguir pujar al podi en tres categories:
 
Juvenil Femení (1XJF)
 
·      Alexia Reina (Medalla de Bronze)
 
Master Masculí (1XMM)
 
·      Xavier Blach (Medalla de Plata)
 
Veterà Masculí Mixta (2XVMixt)
 
·      Giuliana Tuttolomondo i Xavier Blach (Medalles d’Or)
 
 
Foto capçalera. La parella Giuliana Tuttolomondo i Xavier Blach del Club Rem Cambrils, podi 1a posició categoria Veterà Masculí Mixta (2XVMixt). (Autor: Antoni Font)
 
Galeria Fotos:  (Autor: Antoni Font)Galeria: