📰 NOTÍCIES

VISUALITZACIÓ NOTÍCIA

2a Regata de Llarga distància
01-12-2019

L’equip Veterà Femení del CLUB REM CAMBRILS va guanyar la segona Regata de la Lliga Catalana de llarga distància, una merescuda 1a posició d’un total de 8 equips participants i amb un registre de 24:51,66 min.

Organitzada conjuntament per la Federació Catalana de Rem i el Club Rem Arenys, la prova va tenir lloc aquest passat Diumenge a La platja de la Picòrdia, localitat d’Arenys de Mar, amb la participació d’un total de 13 clubs i 32 equips. De la totalitat de clubs participants cal destacar que el CLUB REM CAMBRILS va ser junt amb el Club de Rem Santa Cristina, els dos únics clubs que varen competir amb les quatre categories.

A diferencia de la primera regata celebrada a Badalona, aquesta prova es va desenvolupar a través d'un camp de regates en la modalitat triangular, amb dues ciavogues, a una distància de 1.000 metres cadascuna i finalitzant amb un trajecte de 2.000 metres completant així una recorregut total de 4.000 metres aproximadament.

Climatologia adversa.

Tot i que no va impedir el desenvolupament de la regata, cal remarcar que va transcórrer sota un cel ennuvolat, un lleuger plugim a l'inici i un ambient força fresc. Destacar també el creixent onatge en alguns instants durant el desenvolupament de la prova el que va provocar la dificultat pròpia a l'hora d'aproximar les embarcacions a la platja així com l'inherent risc per part de les tripulacions a l'hora d'embarcar i desembarcar. Tot i això, no es va patir cap contratemps fora de l'habitual caiguda a l'aigua de més d'un vogador. 

Confusió en l'inici de la prova.

Durant el transcurs de la regata en la categoria de Veterà Femení - primera de les prova - es van produir una sèrie d'errors en la ubicació de les embarcacions que servien de referent com a delimitadores de les boies, el que va provocar la confusió a l'hora de realitzar el correcte trajecte veient-se afectada principalment la tripulació del Club Rem Xon’s d’Empuriabrava, la qual al finalitzar la regata, va presentar una impugnació davant els jutges de la FCR, permetent-los finalment repetir la prova de nou fet pel qual, els va permetre passar d'un sisè lloc inicialment aconseguit, a una segona posició en repetir la regata. 

Resultats obtinguts resta de categories.

En quant a la resta de categories, els resultats obtinguts varen ser més discrets dels esperats, principalment en les categories de Veterà Masculí, amb una 8a posició d’un total de 10 equips inscrits i la categoria Sèniors Masculí, amb una 5a posició d’un total de 5 equips inscrits en aquesta ocasió. Cal esmentar a part la tripulació de Sènior Femení, que tot i aconseguir una discreta 5a posició d'un total de 6 equips participants, el resultat en global és satisfactori si tenim en compte la seva inexperiència i recent participació en regates de competició.

La propera regata i última d’aquesta lliga de llarga distància d’hivern, serà el proper Diumenge 15 de desembre a la platja de Santa Cristina en la localitat de Lloret de Mar.